Potatismjöl istället för vetemjöl
Har ett recept på chokladkaka där det ingår 1dl mjöl. Kan jag ha potatismjöl i istället då det ska bjudas på jobbet där en person är glutenallergiker? Samma mängd potatismjöl då eller annan?
Har ett recept på chokladkaka där det ingår 1dl mjöl. Kan jag ha potatismjöl i istället då det ska bjudas på jobbet där en person är glutenallergiker? Samma mängd potatismjöl då eller annan?
Tror ente det går..
jag skulle testa majsmjöl istället, med potatismjöl i stora mängder får det lätt en konstig struktur. Om personen tål havre kan man ersätta en del mjöl med havregryn.
drömtårta är naturligt glutenfritt så det kan vara ett alternativ.
nä
jag har gjort det, men har haft lite mindre mängd då och mer ägg. (Eller om det varit kladdkaka så hade jag mer fett)
Lena: ok.
I detta recept finns både ägg och smör och smält choklad samt choklad i bitar. Fanns i det recept du har länkat till också iofs. Jag testar och kör med potatismjöl så får de väl slänga kakan om den inte duger .
Eftersom du har med ägg i smeten så bör det inte vara några större problem när det inte handlar om större mängd mjöl. En annan bra ersättare är Maizena majsstärkelse.
Att ersätta vanligt vetemjöl med potatismjöl när man inte har med ägg i smeten= skosula, men med ägg så brukar det funka bra.
Köpte glutenfri mix tillslut vågade inte chansa . Vi får se vad de säger imorgon.