• Tingli

    plockmat på bröllop

    jag funderar på om vi ska ha plockmat på vår bröllopsfest...vi har en ganska liten budget och sen så kan de vara kul när de finns flera olika sorters mat å välja på.

    så nu undrar jag om nån har bra tips på plockmat? behöver massor med ideér

  • Svar på tråden plockmat på bröllop
  • olandstoken

    jag håller på att göra inför sonens dop.
    1kg kycklingfile
    1 flaska sweet chili sås
    2 msk soya

    sen ska det stå länge i marinaden, sen 45-60 min i ugn. står att kycklingen inte blir torr eftersom den kokar i såsen.

  • Ann Lee

    Vad menar du när du skriver plockmat? Är det buffé du tänker på eller smårätter. Ska dessa ätas ståendes eller sittandes? Tänker på du på varm eller kall mat eller kanske både och?

  • Tingli

    kall mat...de ska vara som buffé typ.

  • Tingli

    asså..vi har tänkt ha olika pajer, kallskuret, sallader, potatisgratäng mm

  • Ann Lee

    Ok... då kan jag berätta vad vi hade på vårt bröllop... det var dock 7 år sen... men vi gjorde hela buffén själva till 70 personer. Buffén var kall vilket var jätteskönt, det kan vara problematiskt att värma åt så många om man t.ex. bara har en vanlig ugn.

    Innan buffén serverades snittar på tunnbrödsrulle fylld med en röra på räkor, crabsticks, rödlök, dill, majonnäs och creme fraiche.

    På buffén stod:

    *Rökt kalkon - färdigsskivat i storpack
    *Pastrami - färdigskivat i storpack
    *Gravad lax - färdigskivat i paket
    *Potatissallad - köpt men vi piffade upp den själva
    *Sweetchili- och dragonmarinerad pastasallad med kyckling - gjorde själva med pasta penne, kyckling, rödlök, paprika, squash
    *Sweetchili- och dragonmarinerad pastasallad, vegetarisk
    *Grönsallad med en örtdressing och en vinaigrette
    *Färska champinjoner marinerade i vitlök och soltorkade tomater
    * Rosenbröd - bakades av svärmor
    * Karelska piroger med äggsmör - bakades av min mamma
    * Smör och ost

    Som efterrätt dukade vi upp en ost- och fruktbuffé med:

    *Brieost
    *Blåmögelost
    *Hårdost
    *Mjuka färskostar såsom t.ex. philadelphia, creme bonjour och dylikt
    *Salta kex
    *Digestive
    *Smörgåsrån
    *Jordgubbar
    *Vindruvor
    *Honungsmelon
    *Physalis
    *Ananas

    Till barnen hade vi hamburgare med bröd.
    På den tiden gick denna buffé på runt 3000 kronor har jag för mig. Pastramin och den rökta kalkonen köpte vi hos en grossist, allt övrigt på ICA Maxi.

Svar på tråden plockmat på bröllop