Någon som gjort tårta med gele på?
Såndär frukttårta med gele ovanpå som man kan få på kondis?
Var det svårt? Hur gjorde ni?
Läste någonstans att man blandar outspädd saft med gelatin.
Någon som har erfarenhet?
Såndär frukttårta med gele ovanpå som man kan få på kondis?
Var det svårt? Hur gjorde ni?
Läste någonstans att man blandar outspädd saft med gelatin.
Någon som har erfarenhet?
nä,har ej gjort. läs nåt recept,borde ju gå-fast en kompis till mig gjorde en o gelen rann liksom ner i botten på bären,så nåt fel gjorde hon antagligen.........
Ja gelen ska ju stelna lite men det kanske den gör av gelatinet jag vet inte.
finns ju "gelesocker" nu-som man bara blandar-kanske går med det!!? testa på en liten klick bara. innan du her på en tårta!!
har använt det till nån annan efterrätt.
Hur funkar det? Vad blandar man ut det med?
Har gjort massor av sådana. Är konditor.
Hemma får man ta gelatinpulver (tycker jag bäst om ist för blad) och så outspädd saft. Gör som på förpackningen bara och låt svalna så det stelnar lite, men inte för mkt så det blir geléråttor då man rör om. Ska vara lite trögflytande endast.
Rinner det ner för kanterna så har man inte satt grädd-rosorna tillräckligt nära varandra.
Jag såg i ett recept att man ska ha färdigblandad saft?
Blir inte outspedd saft starkt?
Hur mycket ska man ha på tårtan? Så det täcker?
Shit jag vet inte om jag vågar prova
Verkar svårt.
Så man ska spritsa innan man har på gelén?
Ok då ska jag testa då till min födelsedag imorrn.
Wish me luck!!
Tänkte ha hallon/blåbär ovanpå.Åhh hoppas det blir bra.
Ska man spritsa blommor i en ring bara eller 2,en innanför den andra?
Idag gäller det.
Ska jag bre på ett tunt lager grädde på tårtan innan jag spritsar och har på bär och gelé?
Hur blev resultatet? Tog du en bild? *nyfiken*
Nja den vart inte så fin men god iaf
vera82.blogg.se/2009/july/jaha-vart-ska-jag-borja.html