Gurkan skrev 2009-07-23 19:53:42 följande:
Det finns ett socker som heter gelemultisocker (från dansukker) den är vegetabilisk och receptet på pannacotta finns på deras hemsida. har för mig att det var 1 dl grädde till en halv dl av sockret och det är allt du behöver förutom smaksättning
Fast pannacotta med gelésocker multi blir väldigt sött och sliskigt.
jämför vanlig pannacotta då man (i varje fall jag) brukar ha ca 4 msk socker till 5 dl grädde vilket då ändå blir ganska sött. Med gelésocker så behöver du då istället ha 2,5 dl gelesocker till 5 dl grädde. Visst att det inte är enbart socker i gelésockret men absoluta huvuddelen är ändå socker så det blir bra mycket mer än dubbelt så mycket socker med gelésockret. Jag har smakat pannacotta gjord på gelésocker multi en gång och det tänker jag inte göra om för den var så söt så det knappt gick att äta.