Göra egen curry-sås
Hur gör man en god currysås, varm, på egen hand? Vill inte använda pås-sås.
Hur gör man en god currysås, varm, på egen hand? Vill inte använda pås-sås.
enklast är nog vit sås med curry i...(bechamel eller vad det heter)
fast det är inte sånn sås man får på kinarestauranter
Gör först en grundsås...finns många recept om det..(brukar vara nån matsked margarin och mjöl som man rör i hop i en kastrull på värme) sen kan du ta spad från kyckling om du kokar den..eller om du tar hönsbuljong och värmer..kokar ihop det och blandar i massa curry!
de e gott o koka grönsakbuljong o spä i vita såsen. O curry salt o vitpeppar
Tack!!
Brukar hälla kokosmjölk i kött- och grönsaksblandningen och krydda med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayennepeppar, vitlök, färsk pressad ingefära och sambal oelek. (Använder inte färdig curryblandning, den är bara så trist - men ibland currypasta däremot). Låter det koka ihop och reder eventuellt med lite majsena och smaka av med matlagningsyoghurt.
Enkelt så gör jag så här:
Löser upp en hönsbuljongtärning i vatten.
Häller på grädde, kryddar med curry och paprikapulver. Reder av med maizena.
Snabbt, enkelt och gott.
Jag smälter lite milda, 2msk eller så i en kastull, häller på mjöl, också runt 2 msk. Häller på curry, cajenn eller vad jag nu vill.
När jag får en liten kula späder jag vätskan över, grädde, matlagnings grädde eller vad jag nu har. Vispa ordentligt så redningen blandar sig. Jätte bra sätt att göra sås på om man inte vill ha maizena eller skaka redning!
Gör som JsN skrev... fräs curryn först så får du fram den riktiga currysmaken