shish kebab
bästa receptet på shish kebab?
bästa receptet på shish kebab?
puffar
skulle jag också vilja veta
Vi brukar använda lammfärs eller nötfärs (gjärna lite högre fetthalt än vanligt), krydda med salt peppar, en par vitlöksklyftor, en till två msk hackad persilja, en liten klick tomatpure, lite ströbröd, ev lite spiskummin.
Kör köttfärsen till kebab på spett och grilla den, hellst på kolgrill.
Vi brukar ha tzatsiki, arabiskt bröd, persilja och basal sumac(lök med sumac) till
Så här gör man den: Dela löken i mitten, sikva den i tunna skivor och lägg den i en skål/djuptalrik och srö över rikligt med salt, massera in saltet och låt löken stå och dr minst 10 mi, tvätta sedan av löken i kallt vatten och krama ur den ordentligt och lägg sedan uppden i en tallrik, krydda med en par tsk summac och låt stå ett tag innan den äts. Löken blir inte starkt smakar salt och syrlig och är supergott till grillat