Matig och matig, mätt blir man iaf och den är jättegod!
Anger inga exakta mått, man tar så mycket man tycker blir gott helt enkelt
Kan även göras lyxigare med grädde i stället för mjölk och färska räkor man skalar själv.
Räksoppa
- grovt rivna morötter
- fint hackad lök, ex schalottenlök
- räkost
- frysta skalade räkor
- fiskbuljong
- mjölk
- vatten
- dill
- peppar
Fräs lök och morötter i smör eller olja
Häll på vatten och mjölk, lägg i buljongtärning eller fiskfond samt rör ner räkost
Krydda med dill, svartpeppar salt och ev lite paprikapulver
Koka ihop ett tag tills allt är mjukt, ha i räkor
Koka inte mer efter att räkorna lagts i, de blir sega då.
När jag gjorde den sist serverade jag den med baguetter och en tomatsallad vid sidan av med balsamvinägerdressing, det syrliga passar bra ihop med den krämiga soppan.
Vill man kan man såklart slänga i lite tärnad firre också