• Väntarochlängtar

    Bakning i långpanna-tråden - recept önskas

    Jag tycker att det är sååå smidigt och bra att baka i långpanna och skulle vilja ha fler recept.

    Lämnar två av mina favoritrecept här..
    (Hämtat fr Matklubben.se)

    Falsk Toscakaka

    4 ägg
    6 dl socker
    3 dl mjöl
    2 tsk bakpulver
    8 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    2 krm salt
    175 g smält smör

    Toscasmet:
    75 g smör
    2 dl socker
    1,5 dl grädde
    1 dl sirap
    1 påse kokos

    Beskrivning

    Vispa ägg och socker pösigt.
    Blanda ihop med resten.
    Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter.
    Koka under tiden ihop toscasmeten under omrörning.
    Ta ut kakan ur ugnen, låt kakan svalna något och bred sedan över smeten.
    Grädda ytterligare 10 minuter tills toscatäcket fått lite färg.
    KLAR! Skär i småbitar och njut av en underbar kaka.

    Den går bra att frysa in

    Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas
    Tillagningstid: 1 timme, varav 30 minuters arbete minuter

    Ingredienser
    150 gr smör eller margarin
    2 ägg
    3 dl socker
    3 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    2 msk kakao
    1 ½ dl mjölk
    4 ½ dl vetemjöl

    Glasyr:
    50 g smör eller margarin
    3 msk starkt kaffe
    1 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl florsocker

    Garnering:
    kokosflingor

    Beskrivning
    Smält smöret/margarinet och låt svalna.

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

    Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

    Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.

    Bred ut smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper.

    Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.

    Gör glasyren. Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

    Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

    Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar

  • Svar på tråden Bakning i långpanna-tråden - recept önskas
  • Väntarochlängtar

    Ett till...

    Silviakaka
    För: 1 långpann person

    Jättegod

    Ingredienser
    6 ägg
    6 dl strösocker
    3 dl kallt vatten
    6 dl vetemjöl
    6 tsk bakpulver

    Sås:
    200 g smält margarin
    2 dl strösocker
    2 äggulor
    4 tsk vaniljsocker

    Garnering:
    Kokos

    Beskrivning

    1. Rör ihop ägg och socker.
    2. Tillsätt vattnet och mjölet, blandat med bakpulvret.
    3. Grädda i 175 gr ugn, drygt 15 min. Kolla med sticka! Låt svalna.
    4. Smält margarinen till "såsen", som ska vara på kakan. Blanda i övriga ingredienser och koka några minuter under ständig omrörning.
    5. Bred ut på kakan och strö på kokos

  • Väntarochlängtar

    Tänkte prova den här i helgen...

    Bountykaka

    För: 25-30 personer

    Förföriskt god!!!!!!!!!!

    Ingredienser
    4 1/2 dl socker
    4 dl vetemjöl
    1 1/2 tsk vaniljsocker
    3 tsk bakpulver
    4 1/2 msk kakao
    3 ägg
    225 g smält smör eller margarin
    2 1/4 dl kokande vatten

    Smörkräm:
    225 g smör eller margarin
    4 dl florsocker
    2 ägg
    Drygt 1 påse cocos

    Garnering:
    250-300 g ljus blockchoklad
    2 msk olja

    Lägg till i inköpslistan
    Beskrivning
    Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna.175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.

    Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna.Bred över den kalla kakan. Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt

    (fr Matklubben.se)

  • Väntarochlängtar

    Här kommer receptet som några efterfrågade. Det kommer från en matblogg, men jag hittar inte sidan igen. Nästa gång ska jag göra några ändringar, dessa skriver jag inom parentes.

    BISKVIKAKA I LÅNGPANNA
    ca 20 bitar (Jag fick ut fler och ändå var de stora)

    Botten:
    8 äggvitor
    400 g mald, skållad mandel

    Smörkräm:
    225 g smör
    3 dl socker (Nästa gång ska jag använda florsocker istället, mycket godare)
    3 äggulor

    Topping:
    200 g choklad
    1 tsk olja

    Vispa äggvitorna styva och vispa i sockret. Vänd varsamt i mandeln och bred ut det i en smord långpanna (jag hade ett smort bakplåtspapper). Grädda ca 15 minuter. (Nästa gång ska jag köra den längre, för den blev lite för lös tyckte jag.) Stjälp upp den på bakplåtspapper och låt kallna.

    Vispa samman smörkrämen och bred den över den kalla kakan. Ställ sedan kakan kallt. (Jag ställde in den i frysen).

    Smält chokladen med oljan över vattenbad och låt kallna något. Bred den sedan över kakan. Låt stelan och skär med vass kniv i rutor (skölj kniven i varmt vatten och torka av så går det lätt av skära kakan).

    Går bra att frysa.

    Från denna "braiga" tråd här på FL..
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m44901933.html

  • Väntarochlängtar

    Rulltårta med färskost och björnbärssylt

    3 ägg
    11/2 dl strösocker
    2 dl (120g) vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    strösocker att rulla tårtan i

    Fyllning
    200g philadelphiaost
    1dl björnbärssylt

    Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner i äggsmeten.
    Bred ut smeten jämt på en bakplåtspapers -klädd plåt eller i en stor långpanna. Grädda i 250 grader i knappt 5 min.
    Strö kakans överdel med socker,lägg på ett bakplåtspapper och vänd så att kakans undersida kommer upp. Vänta någon minut på att losa på de bakplåtspapper som nu e överst. Låt svalna i några minuter.
    Rör färskosten mjuk och bred ut den tunt över kakan. Bred sylten i ett lager ovanpå och rulla ihop kakan på längden. Låt gärna stå kallt i en stund, så är det lättare att skära upp den.

  • Petra 1972

    Detta receptet x 3 blir en kanongod STOR paj! Du kan självklart använda andra bär, t ex blanda jordgubbar och rabarber som är min favorit.

    Blanda ihop

    3 dl vetemjöl
    1 dl strösocker
    1 tsk bakpulver
    1 krm salt

    tillsätt

    175 g smält smör (flytande går bra) och gör en deg

    tryck ut degen i en pajform, blanda

    1 l blåbär
    1,5 dl strösocker
    1,5 msk potatismjöl

    och fyll skalet med det.

    225 grader i ca 20 minuter

Svar på tråden Bakning i långpanna-tråden - recept önskas