Bakning i långpanna-tråden - recept önskas
Jag tycker att det är sååå smidigt och bra att baka i långpanna och skulle vilja ha fler recept.
Lämnar två av mina favoritrecept här..
(Hämtat fr Matklubben.se)
Falsk Toscakaka
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smält smör
Toscasmet:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos
Beskrivning
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop med resten.
Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter.
Koka under tiden ihop toscasmeten under omrörning.
Ta ut kakan ur ugnen, låt kakan svalna något och bred sedan över smeten.
Grädda ytterligare 10 minuter tills toscatäcket fått lite färg.
KLAR! Skär i småbitar och njut av en underbar kaka.
Den går bra att frysa in
Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas
Tillagningstid: 1 timme, varav 30 minuters arbete minuter
Ingredienser
150 gr smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
kokosflingor
Beskrivning
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.
Bred ut smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper.
Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.
Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar