Detta recept är baserat på små portionskycklingar som motsvarar på ett ungefär en stor kyckling
Jamie Olivers inbakade kyckling
15 dl vetemjöl
2 stora citriner
2 nävar färsk salvia ( bara bladen)
1 näve färsk timjan ( bara blad)
8 vitlöksklyftor
8 msk olivolja
havssalt
svartpeppar
4 portionskycklingar
Häll mjölet i en stor skål och blanda med 5 dl vatten, lite i taget tills du har en deg som är smidig och elastisk och inte allt för klibbig.
Täck den och ställ åt sidan.
Med en potatisskalare tar du bort det gula från en av citronerna och stöter med salvia, timjan och vitlök i en mortel. Tillsätt olivoljan och massor med salt och peppar. Gnid in marinaden på kycklingen både utanpå och inuti.
Skiva den andra citronen och stick in en eller ett par skivor inuti varje kyckling.
Värm ugnen till 225 grader.
Ta fram degen dela i fyra bitar och kavla ut var och en till 1/2 cm tjocklek. Nu formar du degen runt var och en av kycklingarna så att det blir fyra lufttäta paket.
Låt den så i 5 min, grädda den i ugnen i 1 tim. Skorpan blir hård under gräddningen, kycklingen skyddas och ångkokas och all den goda köttsaften ger en härlig steksky.
Låt kycklingen vila i 15 min efter gräddningen, ställ sedan fram dem på bordet och knacka hål på skorpan framför gästerna.
Serveras gärna med potatis och grönsaker.