Gelantinet som ligger överbärtårtan?
Hur gör man den genomskinliga gelantinet som ligger över bärtårtor?
Hur gör man den genomskinliga gelantinet som ligger över bärtårtor?
här är ett recept på gele till en tårta för 12 pers
2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver + 1 msk vatten
½ dl saft, ljus + 1 dl vatten
Låt gelatinet svälla i kallt vatten ca 5 min. Värm saft och vatten. Lägg gelatinbladen eller det svällda pulvret i den varma saften. Rör om så att gelatinet löser sig. Låt geléet stelna tills det blir tjockflytande som rå äggvita.
Du lägger din frukt/bär i det mönster du vill sen skedar du bara över gelen.ställ kallt så det stelnar
därefter kan du spritsa kanten med grädde & spritsa som en ram såp du täcker kanten av gelen
hoppas tårtan blir bra..
proffsen använder gjutgele på dunk
Men jag använda gelesocker, vatten och lite pressad citron
ev smaksätter jag med lite saft från frusna hallon/jordgubbar
kokar upp låter svalna tills det är som äggvita i konsistensen och penslar över med bred tex målarpensel
fördelen med den gelen är att den är fri från köttprodukter och med andra ord från gris
hur mkt av varje står på paketet
nej det är inte samma som syltsocker - står oftast på ungefär samma ställe ser ut som ett florsockerpaket eller så
och JA gelatin är gris eller koben som enkelt förklarat kokas och så tar man hand om proteinerna som gör att vätskor blir gelé
ehm vad hände? gick lite fort!
gelesocker är tycker jag mkt enklare att använda än gelatin
lycka till