Det här med naturgodis
hur mycket nyttigare än vanligt godis är det?
hur mycket nyttigare än vanligt godis är det?
Egentligen inte alls...ok att man får i sig nötter och vad jag förstår inga konstgjorda färgämnen...men kalorierna är desamma..tyvärr=/
Det beror på vad man menar med naturgodis. Menar man torkad frukt och nötter så är det ju betydligt nyttigare än vanligt traditionellt godis med starka färger, smaker, gelatin m.m. Det innehåller ju i stort sett bara socker, färgämnen och smakämnen som inte är särskilt nyttiga.
Tyvärr innehåller sånt "plockgodis" också ofta transfetter, som inte är nyttigt, medan nötter innehåller nyttiga vitaminer och fetter, bl.a. omega 3-fetter.
Torkad aprikos innehåller bl.a. järn och antioxidanter.
Tack för svaren. Hade på känn att de inte var så nyttigare - kalorimässigt sett. I allafall inte de med youghurt
Du kan göra eget naturgodis med yoghurt!:) Hur gott som helst och sen så klart mycket nyttigare än det man kan köpa i butik!
Hur gör man?
Problemet med torkad frukt som aprikoser, plommon och russin t.ex. är ju att de fastnar så enormt på tänderna och innehåller så mycket socker att det blir fler hål av att äta russin än lite godis t.ex. Man måste borsta så mycket nogrannare.
Men ut och plocka blåbär och torka själva i ugnen. NYTTIGT och gott! Även till sin egengjorda müsli ju!
Ja, nyttigare för vad? Kroppen eller tänderna?
Mörk choklad är ett alternativ om man vill vara snällare mot tänderna (och kroppen). Gott om antioxidanter och fastnar inte lika lätt i tänderna.
Den torkade frukten o "rena" nötterna är väl ganska ok... MEN de med yoghurt o chocklad är definitivt inte så hälsosamma, men ack så goda
Underbara ungar skrev 2009-08-12 18:33:37 följande: