Byta ut yoghurt mot filmjölk i detta bröd, påverkar det smaken?
Jag har filmjölk över och funderar på om jag kan baka detta bröd med filmjölk istället för yoghurt:
www2.arla.se/Default____17653.aspx
HURTBULLE 1 st
Ingredienser
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
-----
Om någon blir sugen på att baka detta bröd så kan jag tipsa om att det är gott att byta ut hasslenötterna mot valnötter och russinen mot torkade aprikoser. Istället för vetemjöl använder jag dinkelmjöl.