Förrätt: Minismörgåstårta
Stansa ut 6 hjärtan i vitt formbröd.
Blanda crème fraiche, hackad rödlök, majonnäs, dill, stenbitsrom, riven pepparrot, citronsaft och svartpeppar. Rör ned hackade skaldjur av något slag, t ex tinade färdigskalade räkor eller räkor i lake. Bred smeten på 2 hjärtan, på med ett lager bröd, mer smet och lägg på de två sista hjärtana. Blanda creme fraiche och stenbitsrom som blev över, täck alla sidor på minitårtorna. Låt stå helst ett par timmar medan man gör resten av maten. Garneras med några räkor/kräftstjärtar, citronskiva och dill, ev en liten klick rom.
Varmrätt: Färsk pasta med kött i whiskypepparsås
Skiva och stek bitar av fläskfilé/oxfilé eller biff i smör. Salta och peppra. Häll över vispgrädde, rör ned lite soja för färgens skull, smaka av med köttfond och mycket peppar. När såsen blivit krämig rör man ner en skvätt whisky eller cognac.
Serveras med färsk pasta.
Jättegott!