Nopes....knepet är att hembakta kex oftast blir mycket hårda...som hårt knäckebröd.
Kexen man köper är ju OFTAST mördeg som de pressat i press och sedan gräddat.
Rån är bara vatten och mjöl i princip som de vispat i luft i och sedan pressat och gräddat.
Det är mycket svårt att få till kex hemma.
Allafall kex som är så porösa att barnen kan äta dom.
Däremot så är mitt tips att ni bakar skorpor till barnen och ger istället för kex.
Skorpor är jättelätta att baka och det blir MYCKET.
Sedan kan ni själv avgöra hur mycket salt och liknande ni vill ha i degen.
Skorpor är jättebra första-äta-själv-sak.
Skorprecept finns i de flesta kokböcker och bakböcker....hittar ni inget bra så säg till.
ps. Det ska vara sånt där skorprecept med jäst för att det ska vara "bra", inte med bakpulver...bakpulverskorpor = kakor.