• hink o spade

    Bröd som passar till kräftor?

    Har ni något gott recept på bröd som passar till kräftor?

  • Svar på tråden Bröd som passar till kräftor?
  • Meee

    Jag skulle säga vilket vitt bröd som helst :D

  • Callistrate

    Det här brödet är supergott, och enkelt att baka.

    Mitt favoritbröd ("ett fantastiskt bröd" från Annas nya mat) Jag brukar göra med grahamsmjöl.

    5 dl fingervarmt vatten
    1 dl mjölk
    25 g (1/2 pkt) jäst
    2 tsk salt + 1 msk honung
    12 1/2 dl vetemjöl (eller 1 1/2 dl grahamsmjöl + 11 dl vetemjöl)
    + mjöl till utbakningen

    Smula ner jästen i en bunke, lägg i salt & honung. Häll över lite av vätskan (mjölk+vatten) blanda, häll i resten. Rör sedan ner mjölet och arbeta snabbt ihop degen. Den ska vara ganska lös. Strö över lite vetemjöl och täck bunken och låt degen jäsa i 1 - 1 1/2 timme.

    Tippa ut degen på ett mjölat bakbord. Den ska INTE knådas! Strö över lite till vetemjöl och platta ut degen lite försiktigt. Skär sedan degen i 6-7 cm smala "remsor" och skär sedan dessa i sin tur i 2-3 delar. Det viktiga är att bröden är ungefär lika stora, hur de ser ut är inte så noga. Flytta efter hand över bitarna på 2 plåtar (med bakplåtspapper). Grädda bröden direkt (de beöver inte jäsa) i knappt 20 min i 250 grader. Den andra plåten brukar gå lite fortare. Men ha koll på bröden!

    Klart! Bröden blir mycket goda. Dock blir de torra ganska fort. Jag brukar frysa in och ta fram några i taget.

  • beadis

    Jag är trist jag..köper frysta färdiga vitlöksbröd, Jättegott!

  • hink o spade

    Kommer ihåg nu, att vi blev bjudna på ett bröd som bakas ut på hela plåten.
    Soltorkade tomater och lite annat ovanpå också?
    Ingen som har det receptet?

  • beadis

    hink o spade skrev 2009-08-27 13:57:24 följande:


    Ja, visst är det detta brödet. Tusen tack!
    Det var så lite så
Svar på tråden Bröd som passar till kräftor?