Sås till kålpudding?
Brukar ni ha det?
Isåfall - hur gör ni den?
Brukar ni ha det?
Isåfall - hur gör ni den?
Brukar köpa Knorrs gräddsås
. Supersmarrig! Och så massor med ICAs lingonsylt.
ja vanlig gräddsås (kanske lite lättare i smaken) om man har knödel eller potatis till
Gör vanlig brunsås med spadet från kålpuddingen.
Slå på lite vatten på kålpuddingen innan du kör in den i ugnen och gör därefter gräddsås på spadet som blir. Pulversås borde förbjudas!
Precis som andra skrivit, häll av en del av spadet i en kastrull och slå på lite grädde, soya, salt och peppar (eventuellt lite buljong med) och så koka samman till en sås. Underbart gott!
Nä, pulversås aktar jag mig noga för
Såå mkt godare med egengjord!
Vi brukar ha brunsås till, jag blandar matlagningsgrädde med vatten, köttbuljong, redning o ev lite lingonsylt. Blir jättegott!
Var mest nyfiken på hur ni gör! Det brukar ju stå i recepten att man ska servera med enbart lingon o potatis, men det verkar torrt.
Vi brukar äta lingonsylt och sedan ha lite mer vätska i puddingen. Dessutom kan jag tipsa om att ringla över en skvätt honung över puddingen innan den ska in i ugnen...mums!
Vi brukar bara ha spat till och kanske en skvätt grädde... och lingon.