Ingredienser:
2 st ägg
3 dl strösocker
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl (5 dl om kakaon utesluts)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao (kan uteslutas om man vill ha som sockerkaksbotten ist.)
150 g smält margarin
Glasyr:
250 g florsocker
4 msk smält margarin
3 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
Kokos, pärlsocker eller strössel
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt, häll i mjölken, sedan mjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och kakao, sist tillsätter man det smälta margarinet.
Häll smeten i smord långpanna och grädda på fals tre i 200-250° i ca 10-15 minuter.
Prova om kakan är klar (torr) med en tandpetare innan du tar ut den ur ugnen.
Ta ut kakan och bred på glasyren när kakan är varm. Garnera med kokos eller strössel.
Skär kakan i rutor när kakan kallnat.
Jag förväntar mig några färdiggräddade i min gästbok sen!