Två av våra kasslerfavoriter.
Kalaskassler
För: 4 personer
Ingredienser
2 dl ris
1 knippa persilja
1 knippa gräslök
Ost i skivor
400 gram kassler
Paprikasås:
2 msk margarin
1 tsk paprikapulver
1-2 röda paprikor
2 msk vetemjöl
4 dl grönsaksbuljong
1/2 msk pressad citron
1/2 dl grädde
Salt
Vitpeppar
Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Lägg den i en ugnssäker form.
Hacka persilja och gräslök och blanda med riset i formen. Skär kasslern i en halv cm tjocka skivor. Varva kasslern och ostskivorna i formen.
Skölj och kärna ur och strimla paprikan. Fräs den en kort stund i margarinet, tillsätt paprikapulvret rör om. Rör ner mjölet och späd med buljong, citron och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka 3-5 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.
Gratinera i 225 º mitt iugnen ca 15-20 minuter.
Brukar själv utesluta saltet i såsen, då buljongen är salt i sig, men öka gärna på mängden sås då det är gott när det blir saftigt.
Kassler Hawaii
För: 4-6 personer
Tillagningstid: 45 minuter minuter
Kassler med smak av ananas
Ingredienser
c a 500 g kassler
1 purjolök
1 paprika
1 burk hel ananas
1 msk olja
1 msk curry
1 msk soja
TILL SÅSEN:
2 dl grädde
½ - 1 dl chilisås
½ - 1 tsk tabasco
riven ost
Skölj och strimla purjolöken och skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Skär ananasen i bitar och fräs dem tillsammans med purjo och paprika.
Blanda i soja och lägg gröpnsaksröran i en smord ugnsfast form.
Skär kasslern i stavar och lägg den ovanpå grönsakerna.
Vispa grädden och blanda den med chilisås och tabasco.
Bred såsen över kasslern, strö över riven ost och gratinera i ugn, 200 grder, 20-25 minuter, tills såsen smält ner och fått fin färg.
Servera med ris eller pastasallad.