• Kindibary

    Paj i långpanna - hur många?

    Jag har inte riktigt bestämt mig för vad vi ska bjuda på till dopet. Är så trött på smörgåstårta och var inne på paj i långpanna.

    Hur många långpannor kan det gå åt till 25-30 personer?
    Kan man göra dom på förmiddagen och sen värma upp dom, har varmluftsugn så kanske kan värma upp dem samtidigt? Vad tror ni om temperatur på ugnen samt tid då?

    Har någon ett bra recpet så tar jag tacksamt emot eller om ni har något annat tips på mat som kan vara smidigt att servera?

  • Svar på tråden Paj i långpanna - hur många?
  • Ann Lee

    Om du tänker på stora svarta långpannor så skulel jag nog tippa på minst 3 stycken. Det beror ju helt på hur många män, kvinnor, barn det är bland era gäster. Tonårskillar och män tar oftare större bitar medan ett litet barn kan äta endast några smulor. Du kan lätt ta ut 16-20 bitar på en plåt. Finns det fler smaker är det dock ofta så att man vill smaka på alla pajer. Ha tillbehör som sallad, dressing och kanske baguetter för att dryga ut. Annat matigt tillbehör kan vara att ha i pasta också i salladerna. Ni kan även ha t.ex. krutonger eller kycklingkött i bitar i salladen. Tänk dock på vegetarianerna.

    Gör pajerna i förväg och värm sedan upp under aluminiumfolie på låg temperatur, absolut inte mer än 100 grader. Det tar nog iaf en timme om inte mer. Ni kanske kan ställa in pajerna innan dopgudstjänsten så är de klara när ni är klara för att äta. Testa med en paj i förväg så att du vet tiderna och graderna bättre.

    Annat som är smidigt är just sallader, t.ex. pastasallad. Något lite annorlunda är att servera en soppa. En gryta som man gjort i förväg är också smidigt. Vi hade en beouf bourgignon (burgundisk köttgryta) på sonens dop. Den gjordes dagen innan. Och riset kokades under dopgudstjänsten samtidigt som grytan värmdes upp. TIll det hade vi bröd, gurka och sallad. Det blev oerhört uppskattat av alla, men speciellt av de långväga gästerna. Det behövs runt 3-4 kg kött/kyckling till en gryta för 30 personer.

  • tjärngatan

    Jag bjöd på tacopaj till 30 gäster på min pojkes dop. Jag gjorde 4 plåtar (stora alltså) och skar ut bitar (8 på varje plåt). Det blev rejäla bitar då dopet var kl 15.00 och vi var "middagshungriga" efteråt. Den som inte orkade sin bit fick såklart lämna, men på det här viset var det garanterat att det skulle räcka åt alla. Alla var mycket nöjda! Till pajen bjöds det minibaguetter (såna man bakar färdigt själv i ugnen) och en grönsallad.

    Jag gjorde pajerna dagen innan, och värmde upp dom till dopet- blev hur bra som helst! Lycka till med vad du än väljer att göra! /Elin

Svar på tråden Paj i långpanna - hur många?