Om du tänker på stora svarta långpannor så skulel jag nog tippa på minst 3 stycken. Det beror ju helt på hur många män, kvinnor, barn det är bland era gäster. Tonårskillar och män tar oftare större bitar medan ett litet barn kan äta endast några smulor. Du kan lätt ta ut 16-20 bitar på en plåt. Finns det fler smaker är det dock ofta så att man vill smaka på alla pajer. Ha tillbehör som sallad, dressing och kanske baguetter för att dryga ut. Annat matigt tillbehör kan vara att ha i pasta också i salladerna. Ni kan även ha t.ex. krutonger eller kycklingkött i bitar i salladen. Tänk dock på vegetarianerna.
Gör pajerna i förväg och värm sedan upp under aluminiumfolie på låg temperatur, absolut inte mer än 100 grader. Det tar nog iaf en timme om inte mer. Ni kanske kan ställa in pajerna innan dopgudstjänsten så är de klara när ni är klara för att äta. Testa med en paj i förväg så att du vet tiderna och graderna bättre.
Annat som är smidigt är just sallader, t.ex. pastasallad. Något lite annorlunda är att servera en soppa. En gryta som man gjort i förväg är också smidigt. Vi hade en beouf bourgignon (burgundisk köttgryta) på sonens dop. Den gjordes dagen innan. Och riset kokades under dopgudstjänsten samtidigt som grytan värmdes upp. TIll det hade vi bröd, gurka och sallad. Det blev oerhört uppskattat av alla, men speciellt av de långväga gästerna. Det behövs runt 3-4 kg kött/kyckling till en gryta för 30 personer.