• Borboleta

    Botulism av smaksatt olja?

    Jag har gjort lite smaksatt olja genom att värma upp rapsolja med rosmarinkvistar i. Sedan surfade jag lite på nätet om smaksatt olja och upptäcker att det varnas för att man kan få botulism av sånt! Man blir ju rädd.

    Men jag kan inte riktigt hitta tillfredsställande information. Om jag använder oljan i varma rätter är det ok då? Är det någon som känner till detta?

    Tack!

  • Svar på tråden Botulism av smaksatt olja?
  • Borboleta

    Ingen som vet? Botulism verkar ju inte vara nån hit, så man undviker ju gärna.

  • Borboleta

    Nähä...

    Botulism - here I come...

  • MaNiMi

    Är inte det om oljan är smaksatt med honung eller annat som kan innehålla såna bakterier? Har dålig koll på sånt förutom honungen då!

  • Borboleta

    Hmm... Men vad är det som innehåller sådana bakterier? Jag läste att vitlök i oljan är speciellt känsligt, och att det är sådana saker som kan ha jordbakterier. Men det kan väl rosmarin också, det använde ju jag.

Svar på tråden Botulism av smaksatt olja?