• Björnmossa

    Grädde som blivit sur?

    Har ett nästan fullt paket grädde som visst gick ut häromdagen. Den luktar lite trist, så jag vill inte äta den "som den är", men visst är det synd att slänga när den inte är klumpig och dålig på riktigt?

    Smådålig mjölk brukar jag göra pannkakor på, men vad kan man göra på grädde? Kan man ha den i mat? Till fyllningen i en paj?

  • Svar på tråden Grädde som blivit sur?
  • SIN74

    Jag tycker att du ska baka muffins. Med sur grädde blir de bättre enligt de äldre jag arbetade hos under min tid i hemtjänsten. De lät grädde bli sur och de förklarade att de blev mer toppiga av det. Och visst blev de de toppiga!

  • Björnmossa

    Åh, goda bakverk!!! Tänkte inte på att det kan finnas grädde i sån smet. Tack för tipsen damerna, här ska söndagsfrossas!

Svar på tråden Grädde som blivit sur?