vad göra med rödbetor?
ja, precis som i rubriken,
vad göra med färska rödbetor?
ja, precis som i rubriken,
vad göra med färska rödbetor?
googla
Koka, sedan skiva dem i ganska tjocka skivor, getost på, lite olja och en valnöt på varje skiva. In en stund i ugnen. Sååååå gott! (kan även gravida äta eftersom getosten blir bubblande het)
Borstj... (stavning? ^^)
Ugnsbaka dem med potatis och olja och lite flingsalt. Blir kanongott. Mycket godare än köpta strips och pommes frites. Färskpotatis är synnerligen gott att göra som klyftpotatis i ugn och rödbetor är också väldigt gott.
RÖDBETSGRATÄNG
4 pers
2 kg okokta rödbetor
1 purjolök
salt, peppar
2 dl creme fraiche
2 dl keso
0,5 msk riven pepparrot
(1 pkt bacon)
2 msk riven ost
Koka rödbetorna, skala och skiva dem. Lägg i en smord ugnsform. Skiva purjolöken och lägg ovanpå. Salta och peppra.
Blanda creme fraiche, keso och pepparrot och fördela jämt överrödbetorna och purjon. Klipp eventuellt över bacon och strö till sist över den rivna osten.
Gratinera i ugn, 225 grader ca 15 minuter.
TIPS: Jag kan rekommendera att ha bacon i.
Man kan med fördel koka, skala och skiva rödbetorna i förväg. De går utmärkt att frysa in och då är det väldigt lite jobb att göra gratängen när det väl är dags.
Koka dom och ät med smör och salt.
Jag älskar nykokta rödbetor med ädelostsås till - godis
Godast enligt mig är att koka dom. Skiva betorna lite grovt, smula över getost och ringla honung över hela härligheten. SÅ gott!
Ugnsbaka ihop med potatis och palsternacka + en kall dressing av creme fraiche och riven pepparrot + en bit entrecote
Koka dom som dom är, ät dom varma med smör, salt och citron.....himelskt gott!