• skorpion78

    SNABBT SVAR, TACK! på hur man gör egen currysås?

    Hur gör du din egen currysås? Vill ha snabbt svar, tack!

  • Svar på tråden SNABBT SVAR, TACK! på hur man gör egen currysås?
  • Mollymajs

    Smält lite margarin i en kastrull. Häll i lite curry som får fräsa med. Häll på lite mjöl och rör ihop. Häll på mjölk eller grädde. Lite salt o peppar.

    Ja brukar lägga lite rivet äpple det är kanon gott till.

    Du kan oxå smälta lite smör o fräsa curry o ev äpplen. Häll på önskad vätska och red av med majsena.

  • elvatolv

    Nu är det inte så snabbt svar men kanske ett litet tips till nästa gång.

    Häll i matlagningsgrädde i en kastrull. Krydda med salt, curry och ev. vitlök.
    Snabbt, enkelt och gott!

  • Blossom1
    Mollymajs skrev 2009-09-01 09:53:03 följande:
    Smält lite margarin i en kastrull. Häll i lite curry som får fräsa med. Häll på lite mjöl och rör ihop. Häll på mjölk eller grädde. Lite salt o peppar.Ja brukar lägga lite rivet äpple det är kanon gott till.Du kan oxå smälta lite smör o fräsa curry o ev äpplen. Häll på önskad vätska och red av med majsena.
    Så gör jag också men jag har i en hönsbuljongtärning också, och sedan rör jag i en äggula när såsen är klar(då blir såsen lite lenare och krämigare)
  • Fåret Shaun

    Beror på om den ska vara varm eller kall.


    Varm, fräs torr curry med lök oc äpple. Strö på mjöl sen mjölk/grädde/cocosmjölk (alt häll på vätska och sen maizena) om jag vill ah mer curry smak tar jag i currypasta.
    Kall sås gräddfil och currypasta och lite andra smaker.
    Tänk mest på att om du använder torkad curry får man fram smaken bäst med att fräsa curryn först och inte tillsätta torr curry efter man fräst klart
    Undra vilken väg denna bebis kommer ut? Tror det blir via naveln
Svar på tråden SNABBT SVAR, TACK! på hur man gör egen currysås?