Hjälp! Höns, ris och currysås
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-02 14:12
Oj, blev lite fel, men hur gör jag? nån som har nåt bra recept? På höns/kyckling i buljong? sist jag försökte blev det liksom grådaskigt...
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-02 14:12
Oj, blev lite fel, men hur gör jag? nån som har nåt bra recept? På höns/kyckling i buljong? sist jag försökte blev det liksom grådaskigt...
ja det är en farlig kombination
*puffar*
Koka kyckligen 1 h 30 min, hönset 2 timmar i saltat vatten (1 tsk salt per liter vatten). Ta upp och låt svalna, rensa från ben och stycka upp i bitar. Spara kokvattnet. Alternativt kokar du kyckligfiléer ca 10-20 minuter beroende på storlek.
Fräs curry i 2 msk smör, strö över 2 msk mjöl och rör om ordentligt med visp. Späd med 3 dl av kokvattnet från kycklingen/hönset. Småkoka på låg värme under omrörning ca 5 min. Mer vatten om det känns för tjockt. Lägg i kyckling/höns och låt det bli varmt.
Ris vet du hur man kokar hoppas jag?
neeej, jag menar jag kokar ju kycklingen i buljong, och sen, har jag såsen vid sidan om. Alla i familjen vill inte ha sås.
Menar lite som det där man fick i skolan...