Tomatpuré o krossade tomater - salt?
Tänkte börja göra egen barnmat. Dottern är 6 månader. Har läst många bra recept här i trådarna men märker att flera recept är med tomatpuré eller krossade tomater. Innehåller inte detta mycket salt?
Tänkte börja göra egen barnmat. Dottern är 6 månader. Har läst många bra recept här i trådarna men märker att flera recept är med tomatpuré eller krossade tomater. Innehåller inte detta mycket salt?
Krossade tomater finns både med och utan salt, läs på burken/tetran så du får en utan salt. I Tomatpure är det salt, men man använder ju inte så mycket tomatpure så totalt i maträtten blir det ju inte särskilt mycket. Jag brukar hälla i passerade tomater i stället för tomatpure (krävs lite större mängd så då kan man minska lite av den övriga vätskan).
Oki, tack för tipset! Ska hålla utkik då
Det finns salt naturligt i nästan alla livsmedel. Det finns inget saltförbud till barn, det är det tillsatta saltet från saltkaret som man själv tillsätter som man ska vara lite restriktiv med. Sedan behöver man ju inte ge skinka, kassler och bacon varje dag
Fast jag uppfattade att det var tillsatt salt i krossade tomater/puré. Men det stämmer inte då?
Inte till nån. När jag starade tråden så trodde jag att det var tillsatt salt i tomatpurérna o de krossade tomaterna. Det var därför jag startade den.
Nu lät det lite otydligt Jag menar att när jag startade tråden så trodde jag att livsmedelstillverkaren tillsatte mycket salt i. Det var en bekant som för många år sedan sa att krossade tomater egentligen hade varit nyttigt om det inte varit så mycket salt i. Men sen vet jag ju inte vad hon har fått det ifrån. Men det var därför jag undrade här.