Matpajer utan ägg och mjölk. Någon som har recept?
Är så sugen på paj men har kört fast, då den varken får innehålla mjölkprodukter eller ägg.
Ägg i degen är ok men inte äggstanningar.
Tacksam för alla recept jag kan få.
Är så sugen på paj men har kört fast, då den varken får innehålla mjölkprodukter eller ägg.
Ägg i degen är ok men inte äggstanningar.
Tacksam för alla recept jag kan få.
Har du kollat den här sidan finns massor av recept:
www.allergimat.com/
www.mjoklfri.com har en hel del recept också.
400 g nötfärs
1 st gul lök
200 g färska champinjoner
2,5 msk tomatpuré
0,75 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1 burk majskorn
0,5 tsk timjan
0,5 msk vetemjöl
(1 st vitlöksklyfta)
ca 2 dl Oatly I Mat
Pajdeg:
150 g mjölkfritt matfett
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
1. Mät upp vetemjölet i en skål. Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.
2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i lite matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, timjan och ev. pressad vitlök.
4. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
5. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Ringla försiktigt I Mat över färsen. Den kommer rinna ner i färsen i ugnen, men också lägga sig lite som en yta (lite ostliknande) över pajen.
6. Grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Ingredienser
Pajdeg:
3,75 dl vetemjöl
1 dl majsolja
½ dl vatten
½ tsk salt
Broccoliröra:
500 g broccoliblommor små
5 dl broccolispad
1 dl havregryn
½ dl persilja, sköljd hackad
1 st lök skalad hackad
3 msk majsolja
½ tsk salt
2 krm peppar
instruktioner
Blanda samman ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Ställ degen kallt.
Koka broccolin i lättsaltat vatten i 5 min. Spara 5 dl kokvatten.
Blanda samman alla ingredienser till röran utom broccolin.
Kavla pajdegen mellan smörpapper och klä en ugnsfast form med den.
Grädda pajdegen i ugn 225 grader 15 min.
Ta ut pajen och fördela broccolin jämnt i formen. Bred ut röran över broccolin.
Grädda i ugn 225 grader ca 25 min.
Pajdeg:
125g smör eller margarin,
1 1/2 dl kesella,
ca :4dl ljus glutenfri mjölmix/ natruligt glutenfri mjölmix
1 krm salt
Fyllning:
8 sallatsblad,
2 mogna avocado,
100g philadelphiaost,
saft av 1 citron,
4 kokta ägg kan uteslutas vid äggallergi,
300g skalade räkor,
12 skivor rökt lax,
2 tomater,
1/3 gurka,
1 knippa rädisor,
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck eller kavla ut degen i en pajform.
Grädda i 200g ca 10-15 min.
När pajskalet kallnat lägg ut sallatsbladen.
Mosa avocado och blanda med färskosten, saft av citronen och smaksätt med lite salt och svartpeppar.
Klicka ut röran över sallatsbladen.
Skiva ägg och lägg ägg,lax och räkor i rader av pajen.
Klyfta rädisor och tomater, skiva gurka i tunna skivor.
Lägg på dom olika grönsakerna emellan raderna och toppa med citronskivor i mitten.
Hittat på Allergimat.com :)
Åhh, tack allihopa. Vad bra, nu ska jag kolla in sidorna och laga paj sen