Döbakade scones :-(
Jag lyckas aldrig med mina scones, de blir nästan alltid döbakade, vad gör jag för feeeel?
Tack på förhand!
Jag lyckas aldrig med mina scones, de blir nästan alltid döbakade, vad gör jag för feeeel?
Tack på förhand!
Menar du platta "svenska" scones eller riktiga scones?
Oooo. Tecken - det låter som om du har ett bra recept i rockärmen! Please share!
Riktiga scones??
Jag menar "tråkiga" klassiska..
Det här är "tråkiga" scones: www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=422346 TS, vad är det som blir fel? Blir de för platta?
Tack för länken!
De blir liskom... degiga mot mitten-botten...
Tusan, nu blev jag sugen på scones. Måste jag baka också :P
Jag använder:
8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk socker
4 tsk bakpulver
100 gram smör (brukar använda flytande)
4 dl filmjölk.
Sedan klickar jag upp 5-6 kakor på en plåt och plattar till dem ganska mycket (så de blir kanske 2-2,5 cm höga). In i ugnen på 250 grader i 12-15 minuter.
De blir aldrig platta eller degiga, snarare på gränsen till FÖR möra och saftiga.
Tänk på att inte röra om för mycket när du har haft i vätskan för då blir det segt.
Jag brukar blanda det torra noga och sedan fördela smöret så det är en fingrynig smet. När jag sedan har i filmjölken så rör jag bara så att degen precis går ihop, och jag bryr mig inte så mycket om det är någon mjölklick kvar här och där, det försvinner ändå helt vid gräddningen.