• cissi24

    koka ris dagen innan??

    Tänkte göra en gratäng på torsdag kväll. Men är lite smått stressad på torsdag.
    Ska göra med kassler o ris o sen ska det vara inne i ugnen.

    Tror ni att riset klarar sig om jag gör det redan imon kväll? kokar det o sen att det får stå i kylen. Tänker på att det inte får bli för klibbigt o lustigt.

    Någon som vet?

  • Svar på tråden koka ris dagen innan??
  • Hallonmun

    Då skulle jag nog hellre gjort gratängen färdig och värmt den i ugnen på torsdagen-.

  • Kan inte bli bättre än såhär

    Jag är inte förtjust i dagen innan ris! Har ofta över och använder dagen efter men inte är det gott inte..

  • Cia o krabaten

    Och jag tycker det funkar utmärkt. Särskilt om det ska användas i en gratäng när det värms med sås till liksom.
    JAg hade absolut gjort så.

  • cissi24

    Hm vad jobbigt det blev hade ju hoppats att alla tyckte likadant. men min hjärna säger att riset borde smaka likadant dagen efter då det ändå ska in i ugnen

  • k a t t a

    jag skulle gjort det dagen innan som du tänkte. När jag har ris över sparar jag matlådor i kylen.

  • M Y L F

    Köp en riskokare. Du behöver inte passa, bara måtta upp ris och vatten och sätta på. Sköter sig helt själv och blir perfekt. Sparar man massor av tid på.

  • carola1977

    Jag har ofta ris i matlåda och det är inga problem. Klart man kan göra så .

Svar på tråden koka ris dagen innan??