Ja, då har vi då receptet här....
Kände mig skamsen och ringde till mormor nu istället för att vänta tills ikväll... :-S
400 g torsk som kokas i saltat vatten och hackas fint
1,5 dl risgryn som kokas med 1 msk smör och 0,5 liter vatten
Låt risgrynen koka på svag värme tills allt vatten är borta. Då häller du i ca 7,5 dl mjölk men INTE allt på en gång. Ta lite i taget som du späder med. Låt koka under omrörning till en fast gröt och tills grynen är riktigt mjuka. Låt därefter kallna och rör då i 2 ägg, 1 tsk socker, salt efter smak samt svartpeppar.
Rör ihop grötblandningen med fisken och häll smeten i en smord och bröad form. Strö även skorpmjöl över själva smeten innan du ställer in formen i 200 grader under ca 45 min-1 h.
Lycka till
Ljuvligt med en äggsås till också.... MUMS!!