• Smyckis

    något gott rescept på kall vitlökssås?

    Någon som kan hjälpa mig med ett recept på kall vitlökssås som passar till ugnsstekta grönsaker och en kötbit?

    skulle bli jätteglad om någon kunde hjälp mig snabbt då jag skall ha gäster i morgon!

  • Svar på tråden något gott rescept på kall vitlökssås?
  • jojjo113

    Creme fraich (hur det nu stavas?)
    Vitlök efter smak
    Salt
    Peppar

    Kan inte bli enklare och är precis så de gör på restauranger....

  • Majsan70

    Turkisk youghurt, vitlök, salt gurka.

    Gräddfil, chillisås och vitlök samt salt.

    Creme fariche, vitlök tacosås, salt.

  • annca

    Klassikern Aioli
    Har du en stavmixer är det superlätt:
    2-4 pers
    Knäck i ett ägg
    skala och lägg i 1 stor eller två små vitlöksklyftor
    en nypa salt
    (ett par droppar tabasco)
    jag brukar ha i några blad färsk basilika också
    till en början 1 dl av din favoritolja (ska vara oliv, men raps eller solros funkar också fint)
    kör med mixern tills den är lagom tjock. Du kan behöva ha i mer olja.
    Till sist blanda ner några droppar pressad citron.

  • Alfelina

    Köp dipp chips påse med vitlöks smak. Blanda med gräddfill!!!

    Enkelt är oxå gott!!!

  • Danbala

    * 1 dl lätt yoghurt (inte smaksatt förstås)
    * 1 dl gräddfil
    * 1 matsked dijonsenap (eller mindre om man tycker pepparrotssmaken är för mycket)
    örtkryddor i mängder (timjan, basilika, dragon brukar jag köra med - minst en tesked av varje, ofta mer)
    * pressa i vitlöksklyftor, antal beroende på hur stark du vill ha såsen (jag brukar ha minst fem)
    * salt efter behag

    Låt stå i kylen nån timme, örtkryddorna blir så torra annars och ger inte smak åt det ordentligt.

    * Hacka/klipp ner någon deciliter persilja.

    (Hittade receptet, har kanske modifierat det lite, i "En miljon lätta menyer", så den här såsen är inte den fetaste som finns, åtminstone... Men så HYSTERISKT god.)

  • Themis

    Vår favvosås är:

    2 dl lätt crèmefraiche
    vitpeppar
    salt
    3-6 vitlöksklyftor beroende på hur mycket man vill lukta dan efter
    några stänk riktigt stark chilisås, typ habanerosås eller tabasco

    Blir det över så brukar den nå killerstyrka dagen efter-endast för hardcore vitlöksfans

Svar på tråden något gott rescept på kall vitlökssås?