• Melmis

    varför ska pajdeg ligga i kylen 1 timme?

    nån som vet?

  • Svar på tråden varför ska pajdeg ligga i kylen 1 timme?
  • miababia

    kan det inte vara för att margarinen ska bli lite hårdare och lättare att kavla ut i pajformen.

  • Sannalouise87

    Det brukar jag aldrig bry mig om...fungerar lika bra vilket som..

  • lovemyboys

    Jag älskar paj...gör det ofta!! Men hoppar över kylen....tar ju alles för lång tid!!
    Funkar bra ändå!!


  • hundpuss

    Det beror nog på vilken pajdeg man gör,
    vissa är lättare att arbeta med när de legat kallt en stund.
    Tycker iaf jag .

  • Älsko

    beror nog på.. På mitt recept står det 15 min i kylen eller 5 min i frysen

  • stjierna

    Om du gör en pajdeg som är botten och har kanter och INTE låter den ligga i kylen ett tag innan du förgräddar den är det lätt att kanterna smälter ihop med botten och att du bara får en tjockare botten.. ;)
    Smöret måste få stelna till sig lite så det håller formen I formen när den förbakas!

Svar på tråden varför ska pajdeg ligga i kylen 1 timme?