• Jotti

    Vad för kött i nötfärs??

    Ja, som rubriksraden lyder. Är det någon som vet vad det är för kött som mals ner till köttfärs? Har köpt en ny köksassistent idag och det ingick en köttkvarn så jag tänkte att jag skulle mala mitt eget kött. Då vet jag ju exakt vad som är i den

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-19 20:03
    Vilken del av djuret menar jag naturligtvis

  • Svar på tråden Vad för kött i nötfärs??
  • Jag bryr mig inte vad ni tycker

    Nötkött.

  • Tecken

    Ko. Fast du kanske menar lite mer specificerat, typ vilken del av kon?

  • Jag bryr mig inte vad ni tycker

    Jag bryr mig inte vad ni tycker skrev 2009-09-19 19:54:44 följande:


    Nötkött.
    fransyska
    nötinnanlår.
  • redneck girl

    nöt är ju ko...,tjur,kalv...sen finns ju blandfärs-nöt och ko.och älgfärs..

  • redneck girl

    skulle vara nöt och gris...

  • Jotti

    Oj, det gick undan. Ja, det är klart att det är nötkött i nötfärs men som Tecken skriver så undrar jag vilken del av kossan som man med fördel använder till färs.

    jagbryrmigintevadnitycker: tack

  • Eisa

    Menar du vilket djur eller vilken del av djuret?

  • Jotti
    Eisa skrev 2009-09-19 19:59:11 följande:
    Menar du vilket djur eller vilken del av djuret?
    Vilken del av djuret.
  • minafyra
    Jotti skrev 2009-09-19 20:02:16 följande:
    Vilken del av djuret.
    Det kan ju variera lite, de använder ju resterna efter olika bitar de skurit till när de gör köttfärsen. Men du kan ju i princip använda vilka bitar du vill..
  • Puss och Kram

    Vi tar vara på stekar, filé, ryggbiff, bogen gör vo ofta grytbitar av, resten gör vi färs av. Man putsar rent benen, lägg gör vi färs av för vi är inte så förtjut i kokkött.

Svar på tråden Vad för kött i nötfärs??