• Mammatilltretroll

    När man gör egen majspuré till 6 månaders bebis måste man då ta bort skalen?

    Gjorde egen majspuré idag till Meja efter recept jag hittat på internet..

    Dr stod det att man först ska förvälla den frysta majsen och därefter mixa den och efter mixningen ska man pressa majsen genom en sil så att majsskalen försvinner..

    Gjorde så här och måste säga att den här gyllengula väldoftande majspurén som vi gjorde hemma såg mycket aptitligare ut än dne lite grådaskiga Semperpurén..

    Nu till min fråga..
    Måste man verkligen ta bort skalet fårn majsen på slutet? Jag tycker att det ser ut som att Sempers majspuré har majs med skal i...?

  • Svar på tråden När man gör egen majspuré till 6 månaders bebis måste man då ta bort skalen?
  • Nervis

    Du kan testa att ha skalen med en gång och se. För Wilma blev det rallybajja direkt från början om hon åt majs med skal. Men testa. Olika ungar är olika känsliga. Och det är ju ett himla pillande med skalen...

    Lycka till!

  • Prinsessan Zelda

    Adam har ätit majs med skal sen han var 4½ månad. har inte märkt nåt på han, gick jjättebra.

  • smiley77

    Har inte tagit bort skalet när jag gjort majspuré, det har funkat bra.

Svar på tråden När man gör egen majspuré till 6 månaders bebis måste man då ta bort skalen?