Vi är fyra (mer eller mindre vuxna) personer och har tre frysfack i vårt kombinerade frys- och kylskåp. Hittills har det gått väldigt bra. Man måste bara se till att använda det infrusna. Jag plockar ganska mycket bär och fryser in. Fast sen ser jag till att koka sylt, så att frysen blir tömd. Men i år har det börjat bli bökigt, för vi har nu trädgård, och jag har en stor örtskörd (persilja och gräslök) förutom skogens bär och lite djupfryst fläderblomssaft (men den får vi väl se till att dricka upp snart). Pizza köper jag bara när jag vet att vi ska äta den snart, aldrig ifall-att. Glass har vi aldrig stora mängder av, men av någon anledning har jag visst för några veckor sedan råkat köpa två stycken literförpackningar, vilket med vår låga glassförbrukning nog var ett misstag. Egentligen hade jag tänkt köpa ett större paket kött från gårdsbutiken, men det får vänta. I vilket fall som helst, nu när vi har flyttat ut på landet, så börjar jag fundera på att skaffa en frys, som bara används vid behov.
Tillägg: Även kylskåpet känns lite litet ibland, men det fungerar. Utom för julmaten, men då brukar det gå bra att använda terrass och balkong som kyl och frys.