Örnie skrev 2009-09-28 07:56:32 följande:
I Tyskland använder man brun rom, 54%-ig alkohol till rumtopf. Fast det går nog med 40%-ig om man inte får tag på den starkare sorten. Det går åt en hel del förresten. Om du använder en riktig kruka, så kan det lätt blir mer än en flaska innan du är färdig. F ö börjar man oftast på försommaren med jordgubbar och fortsätter allteftersom frukterna blir mogna. Har själv inte gjort rumtopf på många år, eftersom det är en efterrätt som inte barn får äta.
jupps jag läste det om hela säsongens bär på internet :) det låter ju sjukt najs!!!
kanske får bli det nästa år!
Jag tyckte det var väldans gott när jag åt det gjort bara på plommon, så jag hoppas på det bästa nu!
så det blir i en glasburk med lock på....
Jag tänker att dom lixom blir "romsyltade".
Men det här med rommen.... Jag är ju inte så bevandrad i romens värld!
Kan jag typ ta Captain Morgan??? (enda romen jag kan namnet på, haha)