• Maax

    Sockerkaka med äpple?

    Funderar på att göra en sockerkaka med rivet äpple i, typ som en morotskaka fast äpple istället för morot.
    Någon som provat detta?
    Några tips, rekomendationer elller något jag ska undvika?
    Vad tror ni, ska jag fräsa äpplena i lite smör innan eller ska jag riva dem råa i smeten?

  • Svar på tråden Sockerkaka med äpple?
  • gumman2011

    kanske inte ska steka dem i smör utan istället krama dem lite efter du rivit dem, brukar själv bara klyfta och lägga i direkt. o inte heller skölja skölja för mycket. nu talat jag bara från egen erfarenhet.

  • SweetStarAngel

    Riv dem inte utan gör klyftor, gillar du kanel så ha på det och socker. Det blir jättegott


    Lycklig fru, mamma och matte=)
  • Tigra79

    Om det går bra med klyftade äpplen så är denna supergod

    Fyriskaka (Äppelsockerkaka)

    Ingredienser:

    125 g smält smör eller flytande magarin
    1.5 dl socker
    2 ägg
    2.5 dl vetemjöl
    0.5 tsk bakpulver
    2 msk mjölk
    2-3 skalade äpplen (Granny smith är godast)
    2 msk socker
    1 tsk kanel

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 175 grader

    Rör fett och socker pösigt, gärna med elvisp
    Rör ner äggen ett i taget
    Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
    Tillsätt mjölken
    Häll smeten i en smort och bröad form
    Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten (jag brukar doppa dom i socker och kanelblandning)
    Strö över socker blandat med kanel
    Grädda i ca 30 - 40 minuter

  • Cecese

    Vi brukar skära äpplena i små bitar då blir det bäst, tycker vi iaf.

Svar på tråden Sockerkaka med äpple?