• Jennas

    Hur förvarar man fruktsallad??

    En mycket konstig fråga kan tyckas, men jag ska ha med fruktsallad till dagis i morgon och skulle vilja göra den ikväll.

    Nu undrar jag lite:
    Blir inte bananerna och äpplena bruna och saggiga om man gör det så långt i förväg? Och hur kan man i så fall motverka det??

    Kanske lika bra att stiga upp före skam och ställa sig och hacka imorgon?

  • Svar på tråden Hur förvarar man fruktsallad??
  • MBert

    Anlednignen till att de blir bruna är för att de reagerar med luftens syre. För att undvika det ska du antingen tillsätta syra, typ droppa citronsaft över ytan på de frukterna som riskerar att bli bruna, eller förvara lufttätt.

  • Jennas
    MBert skrev 2009-09-30 19:27:16 följande:
    Anlednignen till att de blir bruna är för att de reagerar med luftens syre. För att undvika det ska du antingen tillsätta syra, typ droppa citronsaft över ytan på de frukterna som riskerar att bli bruna, eller förvara lufttätt.
    Tack snälla för hjälpen
  • tjejen1981

    eller så gör du färdigt fruktsalladen och väntar att lägg i tex kiwi, banan o sådan frukt som blir bruna, och om det blir fruktsallad över så sortera ut bananerna etc så ser fruktsalladen fräsch ut och så kan du lägga i ny banan när du ska äta den nästa gång.

Svar på tråden Hur förvarar man fruktsallad??