• Himalya

    Vad brukar ni äta tillsammans med bakad potatis?

    Ja, som rubriken lyder.
    Har ni nåt recept, skriv gärna det också.

  • Svar på tråden Vad brukar ni äta tillsammans med bakad potatis?
  • Kinya

    Jag brukar göra en god räksallad:

    Créme fraiche
    Majonnäs
    räkor
    dill
    gräslök
    ishavsrom

    Vill man kan man röra ner hackade hårdkokta ägg och lite krabbkött (sån från burk: salladskrabba).

    Mums!

  • Little Ms Chatterbox

    Jag gillar inte röror, majonnäs eller youghurtbasserade saker, vill ha det lite torrare.
    Brykar göra ett kryddsmör.
    Smör/margarin
    Paprikapulver
    grovmalen svartpeppar
    salt
    vitpeppar
    Dragon (väldigt god krydda till alla potatisrätter)
    Ibland lite pressad citron
    Det som blir över brukar jag frysa in i lagom stora klickar om jag inte räknar med att jag kommer ha smöret inom kort. Passar även till lövbiff, grillad fläsk eller kycklingfilé. Om man har citron i såbör det inte stå i kylskåpet mer än någon dag för smöret härsknar fortare. Det ska vara ganska mycket kryddor så det sätter bra med smak.

    Jag brukar ha det här smöret som bas och sen gör jag några andra kombinationer som:
    Skivad grillad kycklingfilé, majskorn, stekt bacon i bitar, och stekt lök.

    En stekt korvpytt med tex Bamsekorv skivad i slantar, Medwürst, köpt på bit, Onsala, Lönneberga eller annan god, skivar och sen delar i 1/4-delar, och lök.

    Stekt påläggsskinka skivad i strimlor tillsammans med lök. (Går även att göra utan att steka)

    Jag älskar lök så jag brukar ha det i nästan allt.


    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Himalya
    Kinya skrev 2009-10-02 07:47:13 följande:
    Jag brukar göra en god räksallad:Créme fraicheMajonnäsräkordillgräslökishavsromVill man kan man röra ner hackade hårdkokta ägg och lite krabbkött (sån från burk: salladskrabba). Mums!
    Det lät jätte gott. Tyvärr äter inte sambon fisk eller skaldjur. Men det där ska jag prova till mej själv någon dag.
  • Himalya

    Little Ms Chatterbox skrev 2009-10-02 08:04:37 följande:


    Jag gillar inte röror, majonnäs eller youghurtbasserade saker, vill ha det lite torrare.Brykar göra ett kryddsmör.Smör/margarinPaprikapulvergrovmalen svartpepparsaltvitpepparDragon (väldigt god krydda till alla potatisrätter)Ibland lite pressad citronDet som blir över brukar jag frysa in i lagom stora klickar om jag inte räknar med att jag kommer ha smöret inom kort. Passar även till lövbiff, grillad fläsk eller kycklingfilé. Om man har citron i såbör det inte stå i kylskåpet mer än någon dag för smöret härsknar fortare. Det ska vara ganska mycket kryddor så det sätter bra med smak.Jag brukar ha det här smöret som bas och sen gör jag några andra kombinationer som: Skivad grillad kycklingfilé, majskorn, stekt bacon i bitar, och stekt lök.En stekt korvpytt med tex Bamsekorv skivad i slantar, Medwürst, köpt på bit, Onsala, Lönneberga eller annan god, skivar och sen delar i 1/4-delar, och lök.Stekt påläggsskinka skivad i strimlor tillsammans med lök. (Går även att göra utan att steka)Jag älskar lök så jag brukar ha det i nästan allt.
    Vad kul med lite olika grejer så det inte alltid blir dessa röror, som jag iofs tycker är goda. Jätte bra tips.
  • Mynta

    Romröra;
    Creme fraiche
    Finhackad rödlök
    Röd rom

    Fruktansvärt enkelt, och så gott!!


  • Kinya
    Himalya skrev 2009-10-02 08:08:03 följande:
    Det lät jätte gott. Tyvärr äter inte sambon fisk eller skaldjur. Men det där ska jag prova till mej själv någon dag.
    Då kan det nog vara gott med rostbiff, rostad lök och så någon god sås/smör till (pepparrot, remoulad eller annan man tycker om).
  • kerry

    Guacamole brukar jag göra och äta till, jätte gott.

  • Vill Nu

    Brukar göra en röra på gräddfil, strimlad purjolök, strimlad skinka och majs. och så salt, peppar och nån salladskrydda. Supergott!!

  • Turboplingen

    Gräddfil, rödlök, salt, peppar, vitlök Inte jag som gör röran men fy va gott det är till bakad potatis

  • Kinya

    Man skulle nog kunna ha tacokryddad färs och vitlökssås/guacamole och grönsaker till. Vi har inte haft det men det funkar nog.

  • VildVittra

    Creme fraiche
    hackad rökt skinka
    finskivad purjolök
    salt och svart peppar

    blanda

    mums =)

  • Himalya

    Vad härligt med massa olika tips. Blir ju hungrig bara av att läsa här. :)

Svar på tråden Vad brukar ni äta tillsammans med bakad potatis?