scones utan mjölk/filmjölk?
går det att göra? Orkar inte gå ner till affären men har lovat barnen det till kvällsmat...
har vetemjöl och grahamsmjöl hemma så gärna ett recept med dessa sorter!
går det att göra? Orkar inte gå ner till affären men har lovat barnen det till kvällsmat...
har vetemjöl och grahamsmjöl hemma så gärna ett recept med dessa sorter!
du har ingen gräddfil, grädde, creme fraiche eller nåt sånt hemma??
jag brukar ha hälften gräddfil, hälften vatten..
Leilas engelska frukostscones är supergoda, mjuka.. mums! har du boken?
Man kan ju skippa mjölken och göra på ett speciellt sätt.. Sambon brukar göra det, hm, ska kolla i receptboken vänta..
Enligt sambon kan man byta ut det mot vatten bara, och jag tycker de blir goda ändå.
Här är recept på hur man görutan mjölk från coop
www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=38234
står längst ner vad man kan byta ut mjölken mot, bland annat vatten.
lalas mamma: jo det har jag! orkar du skriva ner receptet?
hellokillerN: tackar!
japp..
Leilas Engelska Frukostscones
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl vätska (mjölk, vatten, gräddfil..)
ägg till pensling
1. sätt ugnen på 250 grader
2. blanda mjöl, salt, bakpulver & råsocker i en bunke.
3. tärna smöret & nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. vispa samman ägg & vätska.
5. blanda ihop allt till en deg.
6. platta ut degen till ca 3 cm tjock, skär trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
7. lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg & ev lite råsocker.
8. grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 min.
Eftersom bakpulver innehåller även syra så går det bra att byta ut mot vatten istället. Använder man däremot enbart bikarbonat, som är jäsmedlet i bakpulver, så behövs något syrligt, t.ex fil, för att det ska jäsa som det ska.
lamt lamt lamt lamt lamt lamt lamt lamt lamt