potatismos av fast potatis?
blir det bra?
blir det bra?
puttar
ja, det går alldeles utmärkt.
Den behöver koka lite längre men jag tycker att det till och med blir godare.
Jag köper enbart fast potatis och brukar göra eget mos med den och det är inga problem. Delar den i mindre bitar innan jag kokar den.
TACk för era svar! :)
Jag håller med föregående om att det blir jättegott med fast potatis.
Hur det blir när man vispar den vet jag dock inte, eftersom jag alltid bara använder potatisstöten och ser rör runt med en slev. Kanske blir det klistrigt och kompakt om man vispar med elvisp?
tycker mos på mjölig potatis är vidrigt så vi kör alltid med fast här.
Bästa moset enl mig blir på färskpotatis (andra som gillar mer löst å fluffigt mos förfasar sig )
vi äter mest mos till fiskgratäng och när det blir lite segt och med knaprig yta är det jättegott.
sanna88a: Japp, jag mosar potatisen, i med en smörklick och lite mjölk, och sen kryddor. Rör om tills allt är blandat. Jag gillar när dte är lite potatisbitar i så jag brukar inte mosa så jättenoga.
Jag gör alltid med fast potatis. Delar i mindre bitar innan jag kokar.
Häller i grädde, klickar av smör, svartpeppar och salt.
Kör sedan med elvispen och fyller på med lite mer grädde/mjölk och smör.
Blir ljuvligt gott!! Lite färsk persilja på toppen oxå...