Färga grädde på bästa sätt?
Som rubriken lyder: hur färgar man grädde på bästa sätt?
Grädden ska vara rosaaktig, "hudfärgad". Fundrar på karamellfärg, men ni kanske har andra tips?
Är tacksam för alla idéer!
Som rubriken lyder: hur färgar man grädde på bästa sätt?
Grädden ska vara rosaaktig, "hudfärgad". Fundrar på karamellfärg, men ni kanske har andra tips?
Är tacksam för alla idéer!
Karamellfärg är ju en klassiker men lite svår att dosera. Jag vet att de som gör tårtmakare köper sk livsmedelsfärg som finns i fler färger.
Här till exempel kan du nog hitta: www.dekoreramera.se/catalog/index.php
Jag gjorde en tårta med rosa grädde, och då använde jag precis som ni skriver, karamellfärg. Blev jättebra. Man tar bara i några droppar i taget! Har tyvärr inga andra tips.
Jo, vi har funderat på karamellfärg, men det är nog lätt att det kanske blir för rött i färgen när det nu är mer åt rosaaktiga hållet som vi är ute efter. Ska kika in din länk!
hudfärg får man enklast av ngn droppe rött och en knivsudd gult
- jag tycker att det bästa är att blanda lite (typ½dl) grädde och karamellfärgen bredvid - och sen blanda ner i den grädden som ska vispas tills det fått rätt färg