Undvika hård skorpa på brödet?
Hur gör man för att det inte ska bli en hård skorpa på de hembakta limporna??
Hur gör man för att det inte ska bli en hård skorpa på de hembakta limporna??
pensla med vatten och nån enstaka droppe olja.. linda in i kökshandduk...
jag penslar med grädde Mjölk funkar med men fettet från grädden gör väl susen antar jag Innan man gräddar brukar jag pensla
Ska du baka vitt? Jag har fastnat för ett recept på vita bullar Har aldrig bakat så saftiga brön innan Vill du ha receptet?
Efter att det är avbakat.
Blanda 6 dl vetemjöl special och 50 g smör/ marg i en degblandare eller så
Värm 2,5 dl mjölk och rör ut 25 g jäst i den
Häll detta i mjölblandningen
Häll i 2 tsk socker och 1 tsk salt o kör ett tag
Tillsätt mer mjöl om det behövs-till degen släpper kanterna (försök att snåla så blir det saftigare)
Strö över mjöl och täck bunken. Jäs på dragfri plats i ca 30 min
Knåda degen och baka ut 10 släta bullar. Lägg på plåten
Jäs övertäckta i ca 30-40 min
Sätt ugnen på 250 grader så den e klar när bullarna jäst färdigt
Pensla försiktigt med mjölk eller grädde innan du gräddar
Grädda mitt i ugnen i ca 8 min
Bullarna blir lite blekare än om du penslar med ägg. ( Så du inte övergräddar dem, då blir de mindre saftiga )
Good luck
Jag tycker dessa är riktigt lätta o goda! Vi bakar flera ggr i veckan
Ibland är jag lite wild and crazy och penslar med ägg och strör vallmofrön på eller nåt annat smarrigt eller blandar i nåt i degen Russin, solrosfrön eller så
Tack Papayia!!
TS: Blöt en stor bakhandduk el en till varje bröd. Krama ur handdduken, så att den inte är för blöt. Vira in bröden och låt de ligga ett tag tills de svalnat. Brukar fungera, så att de inte blir så hårda.