För- och nackdelar med spishäll?
Vad är för- och nackdelarna med spishäll istället för vanlig spis? Vad är det för skillnad på spishäll och induktionshäll?
Vad är för- och nackdelarna med spishäll istället för vanlig spis? Vad är det för skillnad på spishäll och induktionshäll?
Nackdel: det är vanligt med jobbiga touch-kontroller. Man måste i princip gå en kurs för att få igång spisen. Svärmor kan inte hjälpa dig att laga mat. Fördel: lättare att hålla rent, ganska snyggt. Induktionshäll är jättebra men mycket dyrare och kan kräva att du byter kastruller och stekpannor om du har otur. De måste vara av magnetiskt material.
Ingen som har satsat på en induktionshäll vill nog gå tillbaka till en vanlig. Så mycket bättre är de!
Största nackdelen med att äga en induktonshäll är att man blir så bortskämd!
Jag blir tokig av att försöka laga mat hos andra eller på jobbet där det inte finns induktionshäll! Det tar ju sååååå mycket längre tid för plattorna att bli varma ... och för plattorna att svalna också för den delen :)
Ångrar definitivt inte att det blev en induktionshäll men jag önskar att det vore standard :)
det är mycke lättare att göra rent än häll.. du kan även placera ugnen i ergonomisk riktig arbetshöjd.. om man är en sån som använder den ofta...
Sen går allt så mycke fortare med induktion än vad det gör med vanlig spis.. sen bränner inget fast på spisen.. UNDERBART!!
Är det barnlås på hällen? Eller det kanske räcker med att den är tillräckligt komplicerad.
Kan man steka tex krabbelurer direkt på hällen?
ja enligt de receptet ja hittade ska de ju göras i plättlagg på spisen...
eller menar du att man kan göra de utan plättlag å lägga smeten direkt på hällen?