Tips på en god skagenröra
Vill ha tips på en god skagenröra som jag tänka ha i baguette. Är trött på köptast.
Vill ha tips på en god skagenröra som jag tänka ha i baguette. Är trött på köptast.
Här är en omtyckt röra som jag brukar göra. Inga exakta mått har jag, så jag höftar lite i detta recept. Känn efter själv :)
Två pkt crabsticks/crabfish (finns i frysdisken)
1-2 burkar räkor/kräftstjärtar (pressa gärna lite citron över dom)
1-2DL skivad purjolök (det ska vara ganska mycket, för smakens skull!)
1 stor burk creme fraiche (den feta varianten, inte lätt cr.fr.)
1 MSK majonäs
1 DL chilisauce
Hackad dill (köp försk i kruka, det blir godast!)
Svartpeppar.
Rör ihop allt, helst dagen innan så den får dra ett tag. Servera gärna på baguette med sallad och massor med gurka.
Tsck=)
Jag brukar ta både kräftor och räkor. En burk cremé fraiche (inte lättvarianten) nån sked majonnäs, en röd lök, dill, cayennepeppar och ev salt o peppar.En skvätt citron kan va gott det också!
Är bra om man ser till att skaldjuren får rinna av ordentligt innan så inte röran blir så lös.