• Lillefrö

    Tips på en god skagenröra

    Vill ha tips på en god skagenröra som jag tänka ha i baguette. Är trött på köptast.

  • Svar på tråden Tips på en god skagenröra
  • EliLeoMa

    Här är en omtyckt röra som jag brukar göra. Inga exakta mått har jag, så jag höftar lite i detta recept. Känn efter själv :)

    Två pkt crabsticks/crabfish (finns i frysdisken)
    1-2 burkar räkor/kräftstjärtar (pressa gärna lite citron över dom)
    1-2DL skivad purjolök (det ska vara ganska mycket, för smakens skull!)
    1 stor burk creme fraiche (den feta varianten, inte lätt cr.fr.)
    1 MSK majonäs
    1 DL chilisauce

    Hackad dill (köp försk i kruka, det blir godast!)
    Svartpeppar.

    Rör ihop allt, helst dagen innan så den får dra ett tag. Servera gärna på baguette med sallad och massor med gurka.

  • brummagumman

    Jag brukar ta både kräftor och räkor. En burk cremé fraiche (inte lättvarianten) nån sked majonnäs, en röd lök, dill, cayennepeppar och ev salt o peppar.En skvätt citron kan va gott det också!
    Är bra om man ser till att skaldjuren får rinna av ordentligt innan så inte röran blir så lös.

  • EliLeoMa
    brummagumman skrev 2009-10-28 14:14:11 följande:
    (...)Är bra om man ser till att skaldjuren får rinna av ordentligt innan så inte röran blir så lös.
    Håller med! Jag brukar sätta en fryspåse över handen och krama ur räkorna innan jag lägger dom i röran.
Svar på tråden Tips på en god skagenröra