• Piebald

    Festmat för 8 personer

    På fredag fyller mitt troll 2 år. Detta ska förstås firas!

    Till kalaset kommer hans 4 bästa kompisar, med sina föräldrar. Mat till barnen är inget problem- de äter alla vanlig vuxenmat med god aptit, möjligen boostat med en varmkorv om det blir för märklig mat....

    Men vad 17on ska vi bjuda på till middag? Följande kriterier gäller;
    1. Jag ska laga en 3-rätters middag för 8 vuxna
    2. Efterrätten är en chokladtårta som är ganska mastig
    3. Maten får vara avancerad och ta tid att laga. Kanske tom en fördel om det är så...
    4. Det måste gå att fixa så att en gravid kan äta det
    5. Maten får gärna vara lite höstig, åtminstonde huvudrätten
    6. Den får inte innehålla musslor, bläckfisk eller skaldjur då en av gästerna är lite kinkig med sånt

    Så, någon som har några bra tips?
    /Piebald med idetorka...

  • Svar på tråden Festmat för 8 personer
  • Jessica72

    Jag skulle ha gjort detta:

    Förrätt: Gratinerad kantarellstuvningsmacka med liten grönsallad.
    Huvudrätt: Kreolsk gryta , se recept nedan

    Kreolsk Gryta
    6 port
    900g Fläskfilé
    2 Stora eller 4 Små Starka Korvar
    200g Syltlök
    230g Svarta Oliver
    2 Röda paprikor
    1 dl Cornichons eller Hackade Ättiksgurkor
    4-5 dl Vispgrädde
    1 msk Mjöl
    1 tsk Mejram
    1 vitlöksklyfta
    1-2 tsk Salt
    2 krm Svartpeppar

    Gör så här:
    1.Bryn korven i en tjockbottnad stor gryta.
    2.Tag upp korven men spara fettet som blir över.
    3.Stek sedan den skivade fläskfilén i korvens fett. Krydda med ovanstående kryddor och strö på mjölet.
    4.Strimla paprikan och dela oliverna och cornichonsen.
    5.Häll i allt i grytan och låt det koka i ca 10 minuter.
    6.Smaka eventuellt av med spad från syltlöken.
    7.Servera med ris eller pasta och en grön sallad

    Hoppas det kan hjälpa något.

  • Piebald

    Mums. Den grytan lät jättegod! tack!

    /Piebald

Svar på tråden Festmat för 8 personer