HJÄLP - vad äter ni till jullunch?
Vi ska ha jul hos oss i år, för tredje gången. Kör varannan jul hemma hos oss med min släkt och varannan hemma hos svärföräldrarna.
Nu till den stora frågan:
Vi äter julbord till middag, men frågan är vad vi ska äta till lunch.
Hos svärföräldrarna äter man "allt det kalla" från julbordet till lunch, dvs lax, sill, ägg, röror, etc. Alltså ett minijulbord. De gör jättegod mat, men för mig blir det som att äta julbord två gånger samma dag och det känns inte så kul.
När jag växte upp åt vi risgrynsgröt och skinkmackor till lunch och åt sedan ett ordentligt julbord redan vid 16:30-tiden (har yngre småsyskon).
Maken tycker inte om gröt, så grötlunch går bort. Jag vill helst inte äta julbord två gånger samma dag (och plocka fram och stöka bort efter desamma). Då vi har 3 småbarn vill vi helst att de sover innan vi äter julbord, annars får vi ingen som helst ro vid matbordet, så vi hade tänkt att äta julmiddagen vid 19:30. Alltså måste vi ha någon slags lunch.
VAD ÄTER NI TILL JULLUNCH?