Hur vet man om ett ägg är gammalt?
Det finns ju ett trick. Man lägger ett ägg i vatten för att se om det är gammalt. Men hur var det nu, skulle det flyta eller sjunka?
Det finns ju ett trick. Man lägger ett ägg i vatten för att se om det är gammalt. Men hur var det nu, skulle det flyta eller sjunka?
Om det flyter är ägget dåligt
flyter det är det dåligt.
Tack snälla för svar!
Om det ligger i botten är det färskt, ställer det sig upp är det användbart men om det flyter så ska man kasta det.
Jag tittar inte längre på datummärkningen på ägg utan går efter ovan och jag har då aldrig blivit sjuk av ägg så jag kommer fortsätta leva efter detta.
Man kan ju också knäcka det på en tallrik och se om det blir 3 olika höjder på innehållet. Vita, geléigare vita och gula. Detta funkar ju om man ska steka det eller använda i smet t.ex.
Gammalt och dåligt ägg blir en sörja , vita och gula flyter ihop .
Knäck det i ett glas , ser det bra ut och luktar bra ,då kan du använda det.
Det med tre steg på en tallrik ,är ett sätt att bedöma hur färskt det är.
Ju färskare ägget är ju fler "gränser" ser du .
Är gulan hel , äggvitan klar och fin , då kan du använda ägget
Tro mig.... du märker om ett ägg är dåligt när du knäcker det. Ruttet ägg går nog ingen förbi. Ägg håller ju hur länge som helst föresten. Jag använder ägg som flyter ihop sålänge det luktar gott.
ha ha tråden var visst 4 år