Bondbröd
15g jäst (1/3 paket)
6 dl ljummet vatten, ca 25 grader
2 tsk salt
10 dl glutefritt mjöl (vet inte vad som användes)
2 msk fiberhusk
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, fiberhusk och nästan allt mjöl.
Arbeta i matberedare eller med degkrokar 5-10 min, degen ska bli riktigt seg.
Lägg degen i en stor skål så att den har plats att jäsa och täck över med en halvblöt handduk. Låt stå i kylskåp över en natt eller en dag.
Sätt ugnen på 250 grader. Fös över degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut degen så den blir så stor som möjligt.
Sätt in plåten (utan att degen jäser mer) i nedre delen av ugnen. Grädda 15 min. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 15-20 min.
Låt brödet svalna på galler.