• Fawlty Towers

    Blanda i grädde i smält choklad, hur ska jag få den att inte skära sig?

    Jag ska göra en kaka med smält choklad. I receptet står det att man ska smälta chokladen (vanlig Marabou ljus) och sedan blanda i 7 matskedar grädde och smält smör.

    Min erfarenhet är att smält choklad skär sig direkt när det kommer i vätska. Eller klarar den vispgrädde? Vad ska jag tänka på?

  • Svar på tråden Blanda i grädde i smält choklad, hur ska jag få den att inte skära sig?
  • Tattyn

    Se till att vispa ordentligt hela tiden medans grädden tillsätts, oftast så skär det sig lite till en början, men fortsätter du bara att vispa så "gifter" sig grädden med chokladen och det blir en jämn chokladsmet av det.

  • Mammut och Papput

    Jag har smält choklad i grädde och det har gått bra. Det blir ju småprickit först, sedan flyter det ihop..

  • MrsAlonso

    grädden får absolut inte vara kylskåpskall ta fram den en stund innan så den blir mer rumstempererad.

  • Fawlty Towers

    Gärdden var kylskåpskall och det gick skitbra i alla fall

    Vet inte varför jag misslyckats förr, det där var ju plättlätt. Tack för tips!

Svar på tråden Blanda i grädde i smält choklad, hur ska jag få den att inte skära sig?