Tonfisk
Visst får man väl äta tonfisk när man är gravid?
Visst får man väl äta tonfisk när man är gravid?
är det tonfisk i burk du menar? tror nog det ska gå bra..
kram J
Tycker att det verkar väldigt luddigt det här med tonfisk. Färsk eller fryst ska man inte äta står det i mina papper som jag fått av BM, men konserverad då!??!
Jag menar tonfisk i burk, har hittat ett recept som verkar sååå gott ..
Tonfisk i burk får man äta! Det är färsk och fryst man inte får äta, eftersom de tonfiskarna som säljs färska eller frysta har vuxit sig mycket större/äldre än konservtonfisken, och har då hunnit samla på sig mer miljögifter. tonfisk i burk är alltså helt fritt fram!
lägger in från livsmedelsverket:
Ät så mycket du vill av: Förutsättning/Motivering
Fiskprodukter som t ex fiskbullar och fiskpinnar
Kommersiellt producerade fiskprodukter görs av fisk från rena hav.
Inlagd sill
Inlagd sill betraktas som rå, men inläggningen gör miljön för sur för att skadliga bakterier ska överleva. Kommersiellt tillgänglig inlagd sill produceras av fisk från rena hav.
Kaviar på tub
Kolja
Kokt hummer
Kokt krabba
Kokta kräftor
Konserverad tonfisk
Kummel
Lax från Västkusten
Liten hälleflundra, blåkveite
Makrill
Odlad lax
Regnbågslax
Röding
Om den inte kommer från Vättern.
Sej
Sik
Sill
Om den inte kommer från Östersjön eller Bottniska viken.
Spätta
Stenbitsrom (förpackad)
Stillahavslax
Torsk
Varmrökt fisk om nyrökt Om den inte tillhör sortimentet med begränsningar ur miljögift-
synpunkt. Böckling är rökt sill från rena hav. I vakuumförpackad rökt fisk finns, framför allt mot slutet av hållbartiden, risk för skadliga bakterier.
Vitling
Öring
Om den inte kommer från Östersjön, Bottniska viken, Vänern eller Vättern.
--------------------------------------------------------------------------------------
Avstå från: Förutsättning/Motivering
Abborre
Kan innehålla miljögifter.
Gravad fisk
Risk för skadliga bakterier. Risken ökar med förvaringstid och -temperatur. Nygravad fisk som tillverkats och hanterats hygiensikt tillfredsställande utgör mindre risk.
Gädda
Kan innehålla miljögifter.
Gös
Kan innehålla miljögifter.
Lake
Kan innehålla miljögifter.
Lever från torsk och lake
Kan innehålla miljögifter.
Råa skaldjur
Risk för skadliga mikroorganismer.
Stor hälleflundra, svärdfisk, haj, rocka, tonfisk (gäller ej konserverad tonfisk)
Kan innehålla miljögifter.
Vakuumförpackad rökt fisk
Risk för skadliga bakterier. Risken ökar med förvaringstid och -temperatur.
Ål
Kan innehålla miljögifter.
Tusen tack, nu kan jag äta med gott samvete :D