• KramMiiis

    Tonfisk

    Visst får man väl äta tonfisk när man är gravid?

  • Svar på tråden Tonfisk
  • Jossan

    är det tonfisk i burk du menar? tror nog det ska gå bra..
    kram J

  • trollstina

    Tycker att det verkar väldigt luddigt det här med tonfisk. Färsk eller fryst ska man inte äta står det i mina papper som jag fått av BM, men konserverad då!??!

  • KramMiiis

    Jag menar tonfisk i burk, har hittat ett recept som verkar sååå gott ..

  • Lady Bling

    Tonfisk i burk får man äta! Det är färsk och fryst man inte får äta, eftersom de tonfiskarna som säljs färska eller frysta har vuxit sig mycket större/äldre än konservtonfisken, och har då hunnit samla på sig mer miljögifter. tonfisk i burk är alltså helt fritt fram!

  • Lady Bling

    lägger in från livsmedelsverket:
    Ät så mycket du vill av: Förutsättning/Motivering
    Fiskprodukter som t ex fiskbullar och fiskpinnar
    Kommersiellt producerade fiskprodukter görs av fisk från rena hav.

    Inlagd sill
    Inlagd sill betraktas som rå, men inläggningen gör miljön för sur för att skadliga bakterier ska överleva. Kommersiellt tillgänglig inlagd sill produceras av fisk från rena hav.

    Kaviar på tub

    Kolja

    Kokt hummer

    Kokt krabba

    Kokta kräftor

    Konserverad tonfisk

    Kummel

    Lax från Västkusten

    Liten hälleflundra, blåkveite

    Makrill

    Odlad lax

    Regnbågslax

    Röding
    Om den inte kommer från Vättern.

    Sej

    Sik

    Sill
    Om den inte kommer från Östersjön eller Bottniska viken.

    Spätta

    Stenbitsrom (förpackad)

    Stillahavslax

    Torsk

    Varmrökt fisk om nyrökt Om den inte tillhör sortimentet med begränsningar ur miljögift-
    synpunkt. Böckling är rökt sill från rena hav. I vakuumförpackad rökt fisk finns, framför allt mot slutet av hållbartiden, risk för skadliga bakterier.
    Vitling

    Öring
    Om den inte kommer från Östersjön, Bottniska viken, Vänern eller Vättern.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Avstå från: Förutsättning/Motivering
    Abborre
    Kan innehålla miljögifter.

    Gravad fisk
    Risk för skadliga bakterier. Risken ökar med förvaringstid och -temperatur. Nygravad fisk som tillverkats och hanterats hygiensikt tillfredsställande utgör mindre risk.

    Gädda
    Kan innehålla miljögifter.

    Gös
    Kan innehålla miljögifter.

    Lake
    Kan innehålla miljögifter.

    Lever från torsk och lake
    Kan innehålla miljögifter.

    Råa skaldjur
    Risk för skadliga mikroorganismer.

    Stor hälleflundra, svärdfisk, haj, rocka, tonfisk (gäller ej konserverad tonfisk)
    Kan innehålla miljögifter.

    Vakuumförpackad rökt fisk
    Risk för skadliga bakterier. Risken ökar med förvaringstid och -temperatur.

    Ål
    Kan innehålla miljögifter.

  • KramMiiis

    Tusen tack, nu kan jag äta med gott samvete :D

Svar på tråden Tonfisk